AIR #6: Det økonomiske potensialet til generativ AI
Og: AI i dagligvarebransjen; generativ AI i helsevesenet; m.m.
AI-Resonans hjelper deg å holde tritt med den stadig skiftende og akselererende utviklingen innen kunstig intelligens og feltets påvirkning på vår fremtid.
🌍 Kunstig intelligens og samfunnet
Kunstig intelligens i samfunn og arbeidsliv. Et blikk inn i fremtiden – i dag.
💸📈 Det økonomiske potensialet til generativ AI: I en fersk rapport fremhever McKinsey det enorme potensialet generativ AI har å tilby. Mens denne banebrytende teknologien forventes å revolusjonere alle sektorer, understreker rapporten viktigheten av investeringer for å støtte arbeidstakernes kompetanseheving og eventuell overgang til nye roller.
🏢📊 AI i arbeidslivet: I en omfattende undersøkelse utført av Boston Consulting Group (BCG) med 13.000 respondenter fra 18 forskjellige land, får vi innblikk i om folks holdninger og forventninger til AI og dens innvirkning på arbeidslivet.
🤫💼 AI på arbeidsplassen: Ansatte holder sine AI-baserte produktivitets-triks skjult for sjefen.
🛒📈 AI i dagligvarebransjen: Bransjen planlegger å øke sine satsinger med 400% før 2025, men er de klare til å møte utfordringen? Bare 9% forteller at de har den nødvendige AI-kunnskapen i staben.
🎓🤖 AI i skolen: AI-veteranene Andrew Ng og Andrea Pasinetti foreslår at AI bør være en integrert del av skolepensum.
💻📊 AI blant programvare-utviklere: 92% av utviklere bruker AI-verktøy i sitt daglige arbeid.
💰🚀 Accenture gir gass: Investering på tre milliarder dollar over tre år signaliserer Accentures intensjoner om å være i forkant av AI-revolusjonen.
🇳🇴🏛️ Venstre foreslår AI-initiativ: Venstre har lagt frem et forslag for Stortinget om å fremme kunnskap og veiledning.
📡 På radaren
Spennende utviklinger, trender og innovasjoner innen kunstig intelligens. Fra de nyeste teknologier og produkter, til betydningsfulle forskningsfremskritt og markante stemmer i feltet – vi holder deg oppdatert.
🇪🇺💰 Europeisk OpenAI-rival: Bare fire uker etter oppstart, har en ny fransk utfordrer til OpenAI klart å tiltrekke seg 1,2 milliarder kroner i investeringer. Dette understreker interessen og tilliten til Europas evne til å konkurrere på det globale AI-markedet.
🇳🇴🏥 AI og det norske helsedataarkivet: Hvordan 100 år med helsedata kan drive AI-innovasjon innen helse i Norge.
💬📝 Chat Notebooks: Wolfram introduserer LLM-integrasjon i sine notebooks. Siste versjon av Wolframs Mathematica er et skritt på veien mot dyp integrasjon mellom Wolfram Language og språkmodeller.
💬💡 Wolframs prompt-repositorium: Wolframs samling av kuraterte og kraftige prompts for språkmodeller.
🔬🏥 Microsoft LLaVA-Med: En ny multimodal språkmodell spesielt rettet mot biomedisin.
🐋🚀 Orca yter nært GPT-4: Orca fra Microsoft Research utkonkurrerer Vicuna-13B og har ytelse nær GPT-4. Modellen er basert på LLaMA og Microsoft har planer om å gjøre modellen åpen og tilgjengelig. OpenOrca er et initiativ for å lage åpen kildekode-varianter av Orca og også dele datasettet brukt til å trene Orca.
🏥🤝 Google Cloud og Mayo Clinic: Nytt samarbeid for å utvide bruken av generativ AI i helsevesenet.
🇳🇴🎓 Universitetet i Bergen: Planlegger 19 nye midlertidige AI-forskerstillinger for perioden 2024–2029, dels finansiert av EU.
🗣️🔊 Metas Voicebox: Et fremskritt innen generativ AI for tale.
🇨🇳📈 Baidus ERNIE 3.5: Kinesisk AI-modell som utkonkurrerer GPT-3.5 på flere områder og GPT-4 i flere kinesisk språk-oppgaver.
🧠🤔 I-JEPA fra Meta: Et skritt på veien mot å innlemme sunn fornuft i AI-modeller. Yann Lecun erklærer generativ AI foreldet.
Del gjerne nyhetsbrevet videre. Send oss tilbakemeldinger og forslag via akademix.no.
Har du tips om kunstig intelligens-utviklingen i eller utenfor Norge? Er du selv engasjert i et prosjekt eller arbeid som du ønsker å dele med oss? Ta gjerne kontakt med oss via akademix.no.